Tedenski spored (11. do 15. april) oddaje Klepet ob kavi

PONEDELJEK

Danes boste izvedeli, kako prelisičiti mesojedce in jim za letošnje praznike pripraviti brezmesno, 100-% rastlinsko pečenko. Na videz zahtevna jed, ki bo nahranila osem jedcev, vam bo vzela približno eno uro  – od osnove do nadeva in marinade. Tudi nadaljevalo se bo v kuhinji – stavbni biolog Igor Šajn bo pojasnil, na čem je najbolj zdravo kuhati – na plinu, indukciji ali električni plošči. Za konec pa še nekaj informacij, kako okrepiti vranico in se posledično izogniti celulitu, gubam, krčnim žilam in endometriozi.

TOREK

Marjeta Miklavčič razkrije, kako se duša čisti skozi organe in kako nam prek konkretnih bolezenskih stanj sporoča, da se želi osvoboditi naših samoomejevalnih in samouničevalnih vzorcev življenja. Sledijo ključni napotki za čiščenje doma po metodi Marie Kondo – Tina Markun bo pojasnila, kako razvrstiti, urediti oz. pospraviti stvari in katerih ključnih nasvetov kraljice pospravljanje absolutno ne gre zanemariti. Za konec pa izveste tudi navodila spomladansko čiščenje na vseh nivojih – energijsko in fizično.

SREDA

Drama – pred prazniki se na naših vratih brez najave prikažejo obiski – kaj sladkega jim postreči zraven kavice? Lili Jularić take situacije rešuje z zdravo in sočno sladico, ki je pripravljena v 5 minutah. V nadaljevanju ne zamudite pogovora s Sanjo Rozman o tem, zakaj rinemo v strupena razmerja (in ostajamo v njih), za konec pa še namig za pomlajevanje doma, ki je bilo včasih namenjeno izključno vladarjem, in nekaj informacij o mumiji, univerzalni surovini, ki je rešitev za toliko različnih zadev in spada v tisto kategorijo maminih domačih čarovnij, ki so vedno pri roki.

ČETRTEK

Prazniki so pred vrati – v tokratni oddaji bomo z Anjo Geč in Nino Bavdek pripravljali veganske pohančke in vegansko pehtranovo potico – odlični alternativi za tradicionalne velikonočne jedi. Sledi nekaj informacij o adaptogenu šisandri, ki močno izboljša sluh in nočni vid ter zavira mutiranje celic (torej staranje), za konec pa še ključna navodila za ohranjanje zdravja spomladi.

PETEK

V tokratni oddaji bomo z Anjo Geč pripravljali veganske pohančke, sledi prikaz tehnike jala neti – ajurvedske rutine z uporabo neti posodice za čiščenje sinusov, s katero odstranjujemo odvečno sluz, žolč, toksine in zrak iz telesa, za konec pa se dotaknemo še ključnih navad, s katerimi lahko preprečimo nastanek krvnih strdkov. Ste vedeli, da ima pri tem ključno vlogo razkisanje telesa?!