Bambušček uči otroke sprejemanja razlik

Otroci se o svetu učijo tudi skozi knjig, zato je še kako pomembno, da poleg lepih slik in zanimive zgodbe tudi slikanice za najmlajše prinašajo sporočila, ki so pomembna tudi zato, ker se zaradi njih počutimo bolje. Čudovita slikanica Bambušček je počaaasen govori o tem, kako so tudi tisti, ki so vedno zadnji, nekje drugje lahko prvi.

Otroci se primerjajo z drugimi - tako kot se vsi, tudi še v odrasli dobi. Primerjave so pomembne, saj tako spoznavamo sebe in druge, težava pa nastane, kadar se nam zdi, da smo slabši od vseh, s katerimi se primerjamo. Namesto, da bi videli svoje prednosti, opažamo predvsem tisto, kar zaostaja za drugimi. In prav zato je pomembna tudi tale slikanica.

Bambušček je mali panda, ki je vedno in povsod zadnji. Ker je tako počasen, se sladoled stopi, preden ga poje. Za materinski dan nabere rože za svojo mamo, a ji jih podari šele za božič. Ko za rojstni dan dobi torto, te že zmanjka, še preden uspe upihniti svečke. In tudi pri teku ni nič drugače. Bambušček vedno zadnji priteče v cilj. Prijatelji, želvak Trpotec, krokodil Klorofil in konj Timijan, se mu zaradi tega ves čas smejejo. Dokler … dokler nekega dne zamudi na tekmo. Ko hoče ujeti svoje prijatelje, ugotovi, da so medtem vsi popadali v luknjo v tleh. Najde imenitno rešitev, nazadnje pa še ugotovi, da ne samo, da se je zaradi svoje počasnosti izognil padcu, ampak da mu pride prav tudi pri igri dženge.