Beremo: Čez pet let

Bi rekli, da je tudi vaše življenje polno presenečenj, poti, ki pridejo kar od nikoder in jih ne bi mogli napovedati? Včasih se zdi, da nam je vse jasno, da vemo, kaj bi radi, pa čez leta spoznamo, da temu ni ravno tako ... O tem je razmišljala avtorica romance Čez pet let, ki je pred kratkim izšla pri založbi MK.

Kaj, če bi lahko uzrli svoje življenje čez pet let – in ugotovili, da je popolnoma drugačno od tistega, kar ste si želeli in pričakovali? Kje se vidite čez pet let, vprašajo manhattansko odvetnico Dannie na razgovoru za službo. Dannie ne omahuje, točno ve, kam gre njeno življenje.

Po uspešno opravljenem razgovoru jo zaročenec zvečer zasnubi in Dannie se zadovoljno odpravi spat. Toda zbudi se v drugem stanovanju, na prstu ima drug prstan in poleg nje leži drug moški. V ozadju prižgani televizor Dannie razkrije, da je isti dan, 15. december, vendar pet let v prihodnosti. Ko se znova zbudi v svojem starem življenju, ima občutek, da se ji je vse le sanjalo. Toda po štirih letih ji moški iz sanj zares prekriža pot …

Rebecca Serle je ameriška pisateljica in scenaristka. Navdih za roman Čez pet let je našla v resničnih ljudeh v svojem življenju in stkala nepozabno ljubezenska zgodbo.