Beremo: Glas nas uči, kako se spopasti s travmami

Mladinski roman Glas mlade moskovske novinarke, blogerke in pisateljice Darie Dotsuk je nastal po resničnih dogodkih in je zagotovo zato tako pretresljiv, da se bralca močno dotakne. Tema pa je v današnjem svetu, ko nikjer nismo varni pred teroristi, še kako aktualna in poučna.

Saša preživi teroristični bombni napad, ko se vožnja z moskovskim podzemnim vlakom usodno konča. Čeprav je Saša na videz nepoškodovana, travmatičen dogodek na njej pusti globoke duševne rane. Njeni starši je ne razumejo in ji ne znajo pomagati, zato se preseli k babici v Kaliningrad. Tam se včlani v knjižni klub, ki ga obiskujejo njeni vrstniki. Vsak po svoje oškodovan, vsak s svojo bolečino. Z njihovo in babičino pomočjo se ji uspe počasi izviti iz primeža hromečega strahu.
Poetičen in navdihujoč roman mlade moskovske novinarke, blogerke in pisateljice Darie Dotsuk (1990), rojene v Kazahstanu, je nastal po resničnih dogodkih in pretresa travme preživelih žrtev terorističnih napadov. Roman je bil leta 2017 nominiran za mednarodno nagrado za otroško književnost Vladislava Krapivina in leta 2019 uvrščen v IBBY-jevo zbirko knjig za otroke s posebnimi potrebami.