Beremo: Ljudje, ki jih spoznamo na počitnicah

Po filmu Ko je Harry srečal Sally je tu zdaj romanca z naslovom Ljudje, ki jih srečamo na počitnicah, ki ravno tako spremlja prijatelja, ki na prvi pogled nimata ničesar skupnega, vendar se najbolj zabavata ravno v družbi drug drugega. Ker živita na različnih koncih, se večinoma družita samo na počitnicah. Kar dobro desetletje traja njuno nenavadno prijateljevanje, ki pa se je nenadoma zaključilo, saj sta se prestrašila lastnih čustev. Zgodba se vrača v preteklost in počasi odkrivamo, zakaj sta Poppy in Alex prekinila stike, hkrati pa odkrivamo, kako se bodo končale njune zadnje počitnice.

Avtorica prodajnih uspešnic na lestvici New York Timesa, knjig Ljubitelji knjig in Roman za plažo, se vrača z iskrivim romanom, ki vam bo pustil topel, megličast priokus, kakršnega običajno doživimo po najboljših počitnicah. Roman je izšel pri založni Hiša knjig.

Roman odlikujejo bistre opazke, dialog (nadvse smešen), še posebej pa liki. Zabavni, štorasti, prikupni, prav gotovo vredni potovanja. Topla in zmagovita posodobitev filma Ko je Harry srečal Sally, ki igra na prave note.