Beremo: Mož, ki je umrl dvakrat

Vas zanima, kako je, ko se prebivalci doma za upokojence lotijo reševanje zločinov? Jah, predvsem je to zelo zabavno, kar smo lahko preverili že v knjigi Četrtkov klub za umore, ki je postala velika svetovna uspešnica. V nadaljevanju te zgodbe Mož, ki je umrl dvakrat, pa četverica iz knjige Četrtkov klub za umore spet razrešuje zločin. Tokrat so v igri diamanti in neizprosen morilec, ki se mu morajo postaviti po robu – bo četverica prej našla njega ali on njih?

Avtor romana je tudi tokrat Richard Osman (1970), britanski televizijski voditelj, komik, režiser in producent, je s prvencem Četrtkov klub za umore postavil nove svetovne prodajne rekorde. Samo v Veliki Britaniji so v letu dni prodali dva milijona izvodov knjige, duhovita kriminalka je kraljevala na vseh svetovnih lestvicah in simpatični liki so kar klicali po nadaljevanju. Osman je obljubil, da bo Možu, ki je umrl dvakrat sledil še tretji del s starostniki iz Sončnega gaja.

Elizabeth, Joyce, Ibrahim in Ron si še niso oddahnili od proslavljanja uspešno razvozlanega umora in se prav veselijo, da bosta v njihovi idilični upokojenski soseski Sončni gaj znova zavladala mir in spokoj. Ampak nimajo sreče. Nepričakovani obiskovalec, Elizabethin stari prijatelj – ali pa morda celo več kot le prijatelj, pri Elizabeth nikoli ne veš – se zateče v Sončni gaj po pomoč. Možak je na begu, obtožen kraje več milijonov vrednih diamantov. Že naslednji dan najdejo prvo truplo. Ki ni zadnje ... Več pa ne izdamo!