Izvirna mladinska knjižna serija, ki navdušuje

Jan Pančur in pustna globokalipsa je druga knjiga izvirne slovenske serije mladinskih romanov izpod peresa znanega slovenskega psihologa, ki si je za svoje literarno ustvarjanje izbral alter ego Krister P. Jansson in za katerega se že napoveduje, da bo pravi zvezdnik, saj so zgodbe drzne in zanimive, kratkočasne in zabavne.

Po prvem delu serije Jan Pančur in testeninska zarota je torej pri založbi Didakta izšel drugi del serije. Vesolje si še ni prav dobro opomoglo od strašanske zarote, ko se je že znašlo na pragu nove katastrofe v režiji superzlobnice, ki pustnega torka ne sovraži nič kaj manj od otrok. Bo Janu Pančurju in njegovi druščini uspelo uničiti čipirane krofe in zaustaviti pretečo pustno gobokalipso? Bodo razvozlali skrivnost uničevanja vatlovih cepljivk na Andromedi 23? In kaj, če sploh kaj, ima pri vsem tem opraviti prestrašena veverica v duplini na vrhu hriba? Vse odgovore boste našli v knjigi, ki vas bo zagotovo navdušila. Tudi zaradi glavnega junaka, ki je na videz povsem običajen šolar iz Močvirja, vendar pa ima tudi eno malo večjo skrivnost ...

Avtor te uspešne serije je Krister P. Jansson, ki je v mladih letih nameraval postati gusar. Ali viking. Ali samuraj. Skratka, junak, ki bi pomagal dobrim ljudem in se boril proti zlikovcem in zlobnežem. Vendar je moral najprej v šoloi, kar se je izkazalo za precej dobro reč. V šoli je namreč spoznal kopico zanimivih ljudi, izvedel marsikaj novega in se lotil marsikaterega podviga. Oboževal je šport, vendar se niti ta ni mogel meriti z njegovim veseljem do knjig in stripov. Vsakič, ko jih je vzel v roke, so se z njimi odpirali novi svetovi in v domišljiji preigravale nove prigode. Nič čudnega, da je kmalu začel še sam pisati zgodbe in pesmi ter risati stripe.