Ko za smeh poskrbi Luka iz bloka

Maša Ogrizek je avtorica besedila, Miha Hančič pa je ilustriral knjigo s stripi Luka iz bloka, ki bo zabavala mlade bralce. Luko in njegove prijatelje otroci že dobro poznajo, saj je strip izšel že v reviji Ciciban, knjigo pa je izdala založba Miš.

Luko, Oskarja, Lili in Amirja spoznamo ob koncu šolskih počitnic. Po nekaj res hudih trikih z rolko, kupčku prebranih stripov, prvem špricanju, šoli v naravi in nekaj domačih nalogah pa smo spet pri koncu šolskega leta. Ob dobrih prijateljih čas res hitro teče. Predvsem pa so dogodivščine zabavne, tako da je smeh zagarantiran.

Dogodivščine Luke iz bloka so lahko bralci spremljali že v Cicibanu, zdaj pa, nekoliko razširjeni, prihajajo stripi še v knjižni obliki. Na knjižnih policah se pridružujejo drugim zgodbam iz Koko mesta: igroknjigi Koko mesto in zbirki kratkih zgodb Koko Dajsa v mestu. Stripi o šolski druščini so kot nalašč za pridobivanje prvih bralskih kilometrov, prinašajo obilo smeha, mimogrede pa tudi kakšno modrost o dobrih prijateljih, pomenu vaje, ki dela mojstre, medgeneracijskih odnosih ali skrbi za okolje.