Koristna pomoč za starše

Pri MK boste med zanimivimi novimi priročniki našli tudi tri, ki so koristni za vse starše.

50 Izzivov za otroke in starše

Se kdaj sprašujete, kako bi zamotili svoje otroke? Kaj narediti, da ne bi otroci ves čas posegali po elektronskih napravah? V tej praktični knjigi boste našli kar 50 dejavnosti za otroke od rojstva do 10. leta starosti. Z njimi boste otrokom omogočili, da se ne samo zabavajo, temveč tudi učijo iz napak, s tem pa pridobivajo samozaupanje ter postajajo spretnejši, kar je bistvenega pomena za njihov kognitivni in čustveni razvoj. Domiselni izbor bo kot nalašč za skupno preganjanje dolgčasa in krepitev družinskih vezi. Avtorica Daisy Turnbull v knjigi brez pretvarjanja, da gre za hudo znanost o vzgoji, niza priporočila, kako pomagati otrokom, da bodo odrasli v srečne, zadovoljne in trdožive ljudi, ki se bodo zmogli spoprijemati z življenjskimi izzivi, jih znali obvladovati … in se tudi pobrati, ko se bodo spotaknili.

Daisy Turnbull je učiteljica in direktorica središča za dobro počutje. Osem let je poučevala na zasebni anglikanski šoli St. Catherine’s v Sydneyju, še prej pa se je preizkusila v različnih oblikah izobraževanja in delala tudi z otroki z vedenjskimi težavami. Je mati dveh otrok in licencirana prostovoljka kriznega programa Lifeline, v okviru katerega svetuje ljudem v stiski.

Vzgoja brez oštevanja

Ste že spoznali človeka, ki ga vsaj kdaj pa kdaj otrok ni vrgel iz tira? No, če resnično poznate starša, ki otrok ne oštevajo vsaj ob kakšni priložnosti, potem je velika verjetnost, da mu je prišla v roke prav ta knjiga, v kateri avtorica, predavateljica in blogerka svetuje, kako vzgajati brez oštevanja.

Raziskave so pokazale, da starši otroke vsake tri do devet minut opomnijo, oštejejo ali kaznujejo, v trgovini še pogosteje. Za tem ravnanjem tičita stres in preobremenjenost, otroci zadenejo bolečo točko ali pa se preprosto ne spomnimo česa boljšega. Po oštevanju in pridiganju se slabo počutijo vsi – otroci in starši.

Nicola Schmidt v knjigi pokaže, da gre tudi drugače. Starši lahko otrokom dajo jasna navodila, obenem pa do njih ostanejo empatični in ljubeči. Pri tem pomagajo ustvarjalne zamisli za reševanje konfliktov, prijemi za razbremenitev družinskega vsakdana in mini vaje, s katerimi poskrbimo zase. Presenečeni boste, koliko bolj sproščeno je lahko vaše družinsko življenje!

Čuječnost za starše

Čuječnost, vse bolj priljubljeno metodo za obvladovanje stresa, lahko uporabite tudi pri vzgoji. V tej knjigi s številnimi vajami za krepitev čuječnosti avtorica Amber Hatch razkriva, kako nam lahko pomaga vse od poroda in v prvih letih starševstva.

Med drugim se boste naučili, kako v kriznih situacijah ohranite mirno kri, kako se bolje povežete z otrokom, ustrezneje odzivate na njegov jok, kako se z otrokom igrate, kako mu pomagate razvijati pozitivno naravnanost, se ukvarjate s težavnim vedenjem in še in še. Aktualna, praktična in nadvse uporabna knjiga je polna nasvetov in zamisli, s katerimi boste poskrbeli za mirnejši, bolj zadovoljen in sproščen družinski vsakdanjik.