Ljubezenska hipoteza za ljubitelje romantike

Med novimi romancami na knjižnih policah boste našli tudi izvrstno Ljubezensko hipotezo, ki je vsekakor drugačna, zanimiva in nenazadnje tudi zelo zabavna knjiga.

Avtorica tega ljubkega romana je ALI HAZELWOOD, ki je piše zelo različne tekste - od  strokovnih člankov o raziskavah na področju možganov, do zgodbic, kjer se mečkajo in so konci vedno srečni. Zagotovo je prav to, da ima tako široko polje delovanje prednost tudi pri tem, da so njene romance posebne, sveže. Ali je rojena v Italiji, živela je v Nemčiji in na Japonskem, potem pa se je preselila v Združene države Amerike, kjer se je vpisala v doktorski študij nevroznanosti. Pred kratkim je postala profesorica, česar jo je absolutno groza. Ko ni v službi, pogosto teče, je tortice na palčkah ali gleda znanstvenofantastične filme s svojima mačjima lordoma (in malce manj mačjim možem).

Avtorica bi seveda že o svojem življenju napisala zanimivo zgodbo, ampak v Ljubezenski hipotezi je iz svojega življenja pobrala samo kakšno podrobnost iz akademskega sveta, saj je njena junakinja Olive Smith,doktorandka tretjega letnika in se torej zgodba večinoma dogaja na univerzi.

Olive ne verjame, da lahko romantična razmerja trajajo, njena najboljša prijateljica pa je prepričana ravno o nasprotnem. Olive ni več zaljubljena v fanta, s katerim je pred kratkim hodila, opazi pa, da je padel v oči njeni najboljši prijateljici. Olive se zaveda, da bo Anh le s težavo prepričala, da je že v novem razmerju in torej nima prav nič romantičnih apetitov do nekdanjega. Anh bo kot znanstvenica hotela videti dokaze! In tako Olive – kot vsaka ženska, ki premore vsaj malo samospoštovanja – v paniki poljubi prvega moškega, ki ga vidi. To pa ni nihče drug kot Adam Carlsen, izjemen mlad profesor, ki je še bolj kot po svojih znanstvenih uspehih poznan kot navaden kreten, ki se znaša nad študenti. Zato je Olive nadvse presenečena, ko Adam privoli v pretvarjanje in postane njen lažni fant. Toda ko se na pomembni znanstveni konferenci stvari ne odvijajo po načrtu in jo Adam spet preseneti z neomajno podporo (in neomajnimi mišicami), se zdi, da je njun mali eksperiment nevarno blizu točke vžiga.
Na videz lahkotna ljubezenska zgodba poseže globoko in odpira teme, s katerimi se družba tako ali drugače sooča in jih premalo zavzeto rešuje …