Romantika za plažo

Poletje je gotovo pravi čas za romantiko. Za morske avanture. Ljubezni. In če v resnici okoli vas ni nobenega postavnega junaka, ni panike - knjižne novosti ponujajo več kot dovolj dogodivščin, ki bodo ogrele vaše srce, pa čeprav samo skozi branje. Pri založbi MK redno skrbijo za ljubiteljice romanc. Med drugim so pred kratkim izdali dve knjigi, ki sta obe nadaljevanji uspešnih serij, seveda pa sta zgodbi zaokroženi, tako da ni treba vedeti, kaj je bilo v prejšnjih knjigah iste serije.

Škotska skušnjava

To je že sedma knjiga iz serije Ravenelovi, v kateri boste spoznali mlado in trmasto lady Merritt Sterling, ki po moževi smrti prevzame vodenje špedicijskega podjetja. Zaveda se, da londonska smetana samo čaka, kdaj se bo zapletla v škandal, vendar se temu uspešno izogiba … Dokler ne spozna Keira MacRaeja ... Z robatim Škotom, lastnikom destilarne, si ne bi mogla biti različnejša, a kaj, ko se neustavljivo privlačita.

Kdo ve, ali bi se njune poti še srečale, če ne bi Keir MacRae bil v nevarnosti. Zakaj mu nekdo streže po življenju, mu ni jasno in šele takrat, ko po naključju razkrije skrivnost iz preteklosti, se mu življenje postavi na glavo. Zaupati ne more nikomur drugemu kot samo Merritt, ki je zanj pripravljena storiti vse, čeprav se zaveda, da ji Keir ne more dati tega, kar si najbolj želi – večne ljubezni.

Lisa Kleypas je po vsem svetu priljubljena ameriška avtorica zgodovinskih in sodobnih ljubezenskih romanov. Njena dela, ki se redno uvrščajo na lestvice najbolj priljubljenih knjig, berejo v več kot 20 jezikih. Številni so prevedeni v slovenščino. Prvo romanco je izdala pri enaindvajsetih letih, zdaj je število njenih knjig že preseglo petdeset. Mnoge njene knjige so prevedene v slovenščino: pet romanov o družini Hathaway (Odpelji me opolnoči, Zapelji me ob zori, Zasnubi me zjutraj, Poljubi me v polmraku, Poželi si me popoldne); saga o Travisih (Druga ljubezen, Ukradeni poljub, Razgaljena preteklost), serija o Ravenelovih (Ko ljubi zapeljivec, Srce vedno zmaga, Pomladna ljubezen, Neznanca v noči). Je tudi dobitnica nagrade po izboru bralcev družabnega omrežja Goodreads za najboljši ljubezenski roman.

Vohunu za vabo

To pa je že šesta knjiga iz serije Carlislovi. Glavni junak te zgodbe je Christopher Carlisle, drugi sin grofa Spaldinškega. Z življenjem kockarja, ponočnjaka in osvajalca ženskih src je na videz zadovoljen, čeprav z veseljačenjem prikriva svoje pravo poslanstvo. Christopher namreč ni pridanič, temveč v službi njegovega veličanstva dela kot vohun. Potem pa njegovega družabnika umorijo in priseže si, da bo storilca doletela pravična kazen. Med iskanjem morilca spozna Diano Morgan in se na lepem znajde v zapletenem klobčiču neresnic. Diana, ki ji družina pomeni vse, je pretresena, ko njenega brata obtožijo veleizdaje in umora. Odločena, da ga najde, preden ga v roke dobijo Francozi, sklene dogovor s Christopherjem. To pa s seboj prinese tudi skušnjave.

Anna Harrington je ameriška pisateljica, ki se je nad zgodovinskimi ljubezenskimi romani navdušila, ko je v Veliki Britaniji študirala književnost in dramaturgijo. Takrat je brala dela romantičnih pesnikov in Jane Austen ter raziskovala angleško podeželje. Poleg tega da snuje vedno nove zgodbe o očarljivih ple mičih in pogumnih junakinjah, rada potuje in pomaga v dobrodelnih organizacijah. Za pisanje romantičnih knjig se je navdušila, ko je v Veliki Britaniji študirala književnost in dramaturgijo. Takrat je brala dela romantičnih pesnikov in Jane Austen ter raziskovala angleško podeželje. Rada potuje in pomaga v dobrodelnih organizacijah.