Skupaj – preproste jedi Jamieja Oliverja

Medtem ko lahko na našem sporedu vidite kulinarične pustolovščine vrhunskega angleškega šefa Gordona Ramseyjam, pa se je njegov malo mlajši kolega v zadnjih letih bolj kot televiziji posvetil kuharskim knjigam, zato lahko pri MK najdete izvrstno kuharico Skupaj: nepozabne jedi na preprost način. Z Jamiejevo knjigo Skupaj boste lahko ustvarili neverjetne obroke za tiste, ki jih imate najraje. Kajti hrana je veliko bolj okusna, če jo jemo v družbi.

Raziskovalci so odkrili, da nas od vsega najbolj osrečujejo odnosi. Torej ljudje okoli nas. Bistvo življenja je torej to, da smo skupaj. In čudovita lastnost hrane je, da zmore marsikaj, da zdravi, tolaži in, seveda, da nas združuje. Zato ni čudno, da je po težkih časih, ki smo jih doživeli vsi, Jamie svojo najnovejšo knjigo Skupaj (ang. Together) posvetil ravno tej temi – druženju.

Da bi z najdražjimi lahko posedli ob čim bolj slastni hrani, je priznani televizijski kuharski mojster pripravil več kot 120 čudovitih receptov za vse priložnosti. Poskrbel je, da so preprosti in jim je lahko slediti, in jih povezal v zanimive obroke, primerne za različne priložnosti od zabavnega družinskega druženja, večera s stejki, kosila na vrtu do piknika in mize za dva ...

Vsako poglavje v knjigi se začne s kratkim jedilnim listom za tisti obrok – lahko ga fotografirate in pošljete kot vabilo svojim gostom, lahko pa seveda izberete recepte in sestavite lasten jedilni list. Vsak recept je Jamie ustvaril tako, da deluje kot samostojna jed, ne zgolj kot sestavni del pojedine. To vam omogoča maksimalno prilagodljivost.

Da bi bila priprava obrokov čim manj stresna, Jamie predlaga, da se je lotimo v treh časovnih korakih. Pri vsakem receptu vas z natančnimi navodili vodi, kaj vse morate postoriti v predpripravi, kaj na dan druženja in kako se lotiti postrežbe tik pred zdajci. Nekatere jedi lahko pripravite dan vnaprej, nekatere pa celo več dni vnaprej.