Slavko Pregl spet zabava mlade bralce

Pri založbi Miš je pred kratkim izšla otroška knjiga z naslovom Štirinajst o treh priljubljenega pisatelja Slavka Pregla, ki je v svoji dolgi in uspešni pisateljski karieri že velikokrat navdušil mlajše bralce.

Štirinajst je število zgodb oziroma poglavij, trije pa so Taras, Gal in Varja. Kot se med prijatelji spodobi, je med njimi veliko naklonjenosti, seveda pa tudi brez zbadanja ne gre. In potem so tu še grde razvade in lak za nohte, kolesarska dirka, divji kostanj, svetovno prvenstvo s slivovimi cmoki, poslovna ideja, zlate ribice in še kaj. Trojici pač ni dolgčas, v njihovi družbi, kjer se kreše od navihanih domislic, pa tudi bralcu nikakor ne. Slavko Pregl je torej štirinajstkrat in trojno v odlični hudomušni formi.

V svojem novem delu Pregl zelo realno prikaže odnos med tremi prijatelji; skupaj z nerodnostmi, zardevanjem, zbadanjem, zamerami, dobro in slabo voljo, predvsem pa z dobrim odmerkom zabave. Vsakdanje dogodke vešče spremeni v duhovite prigode, ki bralca kratkočasijo, za kar vsekakor poskrbijo tudi črno-bele nabrite ilustracije Mihe Hančiča.