Svet je poln ekstremov

Pri Hiši knjig je pred kratkim izšel zanimiv priročnik za otrok Svet, poln ekstremov, ki pa je več kot zanimiv tudi za odrasle, saj predstavlja naš planet na res zanimiv način, z veliko slikami in zabavnimi informacijami.

Na našem planetu Zemlja lahko izkusimo res mnogo ekstremov - izjemno visoke ali zelo nizke temperature, nedostopno rastlinstvo, skrivnostne jame in neskončna brezna so le nekatere izmed težavnih razmer, ki jih srečamo po svetu. V živo bi bila potovanja na dele sveta z ekstremnimi razmerami ekstremno naporna, tudi nevarna. Ampak prav zato je ta knjiga čudovita rešitev, saj se skupina štirih pogumnih otrok s kamerami in fotoaparati, ki so junaki te knjige, odpravi na privlačno potovanje na rob človeških zmogljivosti. Spoznali boste kraje, ki jih navadni turisti nikoli ne obiščejo, in se ob tem naučili, kako najbolje fotografirati in posneti svojo lastno pustolovščino.

V knjigi se ekipa pogumnežev odpravi v Kanado, Antarktiko, Atacamo, na Kačji otok, Etno, Son Doong, Arabski polotok in na srednji zahod ZDA.