Za boljše življenje

Pri založbi MK redno izdajajo priročnike, ki vam bodo pomagali pri najrazličnejših težavah.

TOKSIČNI LJUDJE

Bernardo Stamateas, ugleden argentinski psiholog, je v uspešnici Toksični ljudje proučil in popisal te škodljivce ter ponudil preverjene strategije za odkrivanje in nevtralizacijo teh psiholoških strupenjač (tudi takrat, kadar se skrivajo v nas samih). Knjiga je bila v njegovi domovini prodana v 200.000 izvodih in prevedena v več kot deset jezikov, saj toksične ljudi najdemo pač povsod.
V knjigi najdete opise kar 17 težavnih kategorij ljudi, ki vas uničujejo – naj bodo šefi, prijatelji ali družinski člani. Med njimi so manipulator, omalovaževalec, obtoževalec, povprečnež, nevrotik, opravljivec, samoljubnež, psihopat, slab šef, nasilnež, zavistnež, nergač in igralec, ki vsi poudarjajo naše šibkosti, nas trpinčijo in delajo nezadovoljne.
Zaradi bolečin, ki nam jih povzročajo toksični ljudje, se pogosto sprašujemo, kaj naj storimo. Kako naj postavimo meje, ne da bi pri tem sami utrpeli škodo? Odgovore boste našli v knjigi, ki pojasni, kako lahko na novo opredelite svoje življenje in prevzamete nadzor nad svojimi čustvi. Kako se povežete z dobrimi ljudmi, ki drug drugemu znajo in želijo pomagati in ne dovolite, da se kdo drug odloča namesto vas. In ne pozabite - nihče nima pravice, da vas vedno znova žalosti!

AJURVEDA ZA VSAK DAN

Ajurveda je več tisoč let star sistem za podporo zdravja, kar brez dvoma pomeni, da deluje! In na našo srečo, glede na stanje zdravstvenega sistema, ki vse bolj razpada, ima kul nasvetov, ki bodo poskrbeli, da bomo v čim boljši formi in počutju.

Tradicionalna indijska »veda o življenju« nam omogoča, da se bolje spoznamo, in z upoštevanjem njenih naukov lahko si lahko ustvarimo življenje, v katerem ohranjamo trdno zdravje, umirjenost, optimizem in življenjsko moč. V tem sodobnem, preglednem in lepem priročniku boste izvedeli vse o svoji konstituciji, o dnevnih navadah in živilih, ki vam najbolj ustrezajo. Spoznali boste moč joge, meditacije in masaž, ki uravnavajo energije telesa in duha, ter domača zdravila, ki so prilagojena vašim potrebam.
Naše življenje je dobro, če poskrbimo zase – in takrat lahko dobro skrbimo tudi za druge. Ajurveda nam kaže pot, kako to uresničiti.

INTUICIJA

Se vam je kdaj zgodilo, da ste kakšne stvari predvideli? Nič čudnega. Intuicija je namreč sposobnost, ki jo imamo vsi in nam je vselej na voljo. Vendar jo je treba, tako kot vse druge, razvijati in izpopolnjevati. Bolj ko jo uporabljamo, bolj se krepi in ostri. Vodi nas k spoznavanju samega sebe ter ustvarjanju izpolnjenega, srečnega in zadovoljnega življenja.

V knjigi nam avtorica Amisha Ghadiali predstavi načela, številne predloge in vaje, kako se lahko povežemo s svojo notranjo modrostjo, postanemo dojemljivi za nevidne svetove ter razvijamo svoje neskončne zmožnosti. Izvajamo jih lahko vsak trenutek, vsak dan.