Zadnji skrivni dnevnik priljubljenega starčka

V današnjem svetu, kjer je vse več starejših, saj se starostna doba viša, nataliteta pa manjša, je glavni trend - mladost! Celo umetno želimo skriti sledove let, da bi le delovali na vse načine mlajši, starejše pa pogosto spregledamo. Časi, ko so starejši bili cenjeni kot modreci v družbi, so mimo. Ampak dejstvo je, da ni nujno, da so vsi stari ljudje dolgočasni, betežni, zagrenjeni. Tudi v starih letih je življenje lahko pustolovščina. To dokazuje tudi Hendrik Groen - junak knjig, ki jih pod psevdonimom piše nizozemski avtor in so prave uspešnice po celem svetu. Pred kratkim je pri MK izšel še zadnji, tretji del pustolovščin tega priljubljenega starčka z naslovom Zadnji skrivni dnevnik Hendrika Groena, starega 90 let.

Hendrik Groen je torej dopolnil 90 let. Lepa starost, ki pa prinese tudi nekaj težav ... V trenutku, ko mu stvari vse bolj uhajajo iz rok (in iz glave), se odloči, da bo še zadnjič začel pisati dnevnik. Če spominov ne more več zadržati v mislih, bodo ostali vsaj na papirju.

V svojih najbolj ganljivih zapisih doslej se s prepoznavnim humorjem pogumno zoperstavlja starosti. Zabavne opazke tokrat niza predvsem na račun nenadne epidemije covida-19 in cirkusa, ki ga ta povzroči v domu.

Dnevniki Hendrika Groena so izšli v 37 svetovnih jezikih in se prodali v milijonski nakladi, po njih je nastala izredno priljubljena televizijska serija. V času, ko se nam vsem, ne glede na starost, spodmikajo tla pod nogami, nas Hendrik uči, kako ohraniti vedrega duha. Na Nizozemskem je postal pravi fenomen – knjiga je izšla v 25 državah, ima profil na Facebooku, dobil je svoj klub oboževalcev, po knjigi so posneli tudi televizijsko serijo.