Vivienne iz serije Mladi zdravniki na preizkušnji na TV3

Jane Chirwa je nastopanje v seriji Mladi zdravniki na preizkušnji, v kateri igra Vivi in jo čez teden ob 20. uri gledamo na TV3, dalo priložnost za ponovno učenje. »Bilo je, kot bi se vrnila k študiju, je pa res, da smo jo snemali praktično celo leto, zato sem imela manj časa, da bi se posvetila drugim umetniškim projektom. Manj sem potovala in imela veliko manj svobode.«

Emma Jahn, die heute ihren Probetag im JTK hat, wird gleich von Matteo eingespannt.
[Dr. Matteo Moreau (Mike Adler), Philipp Sander (Jonas Holdenrieder), Emma Jahn (Elisa Agbaglah)]

Njena junakinja bo v tej 5. sezoni, ki je ravno prišla na naš spored, imela cel kup zanimivih izzivov. Poleg vprašanja, kaj bo z njeno specializacijo po odhodu mentorice in kako se bo znašla pred novimi medicinskimi izzivi, je seveda še bolj zanimivo vprašanje, kakšen bo njen odnos z bratom, ki velja za najbolj zoprnega zdravnika na kliniki, in kako se bo razvijala njena romanca z mladim sodelavcem.

Jane, ki izvrstno uporablja mlado Vivianne, je v ZDA med drugim nastopila v filmu Charliejevi angelčki in pravi, da je vzdušje na snemanjih čez lužo »veliko bolj rock'n'roll, prijaznejše in sproščeno kot v Nemčiji,« kjer snemajo Mlade zdravnike na preizkušnji. »Pri Charliejevih angelčkih mi je bilo všeč, kako zelo ženski projekt je bil to: tri ženske v glavnih vlogah, prav tako so režijo, scenarij in produkcijo prevzele ženske. V mnogih pogledih so orale ledino. To je bilo zame nekaj novega, vesela pa sem, da lahko rečem, da je bilo vse zelo profesionalno, a hkrati je vzdušje, ko delaš z Britanci in Američani, res čisto drugačno. Tudi samotarjev je manj, pa še ti se trudijo biti prijazni. Ampak naj poudarim: imam se za Berlinčanko in Nemčijo imam zelo rada.« Prav zato pripravlja knjigo o afro-nemških ženskah, med katere sodi. »Moje sanje so, da bi o tem posnela film. Nedavno sem bila v Zambiji, kjer sem dva tedna vodila gledališko delavnico za otroke. Želela sem jim pokazati, kako čudovito svobodo lahko doživite med igranjem in kakšne moči lahko ob tem odkrijete v sebi.«

30-letna Jane je hči Zambijca in Nemke. Odraščala je v Berlinu. Pri šestih letih je začela obiskovati ure improvizacijskega plesa in baleta. Po študiju igre je nekaj časa živela v Južni Afriki. A želja po igranju jo je pripeljala nazaj v Evropo in od leta 2016 igra Vivienne Kling v seriji Mladi zdravniki na preizkušnji.

Fabian Brunner wird nach einem Straßenbahnunglück von Vivi behandelt. Seine Freundin Svenja Dahlmann leistet ihm Beistand.
[Fabian Brunner (Dennis Schigiol), Svenja Dahlmann (Mira Huber), Vivienne Kling (Jane Chirwa)]