Največja uspešnica iz Nove Zelandije na TV3

Serija Nezaslišano bogastvo, ki jo lahko na naši televiziji spremljate vsak delavnik ob 21.45, je prepričala že številne gledalce po svetu, zato ne preseneča, da ima tudi pri nas vse več oboževalcev.

Osrednja nit serije je življenjska pot družine West, ki si svoj kruh služi s kriminalom. Njihova donosna tradicija (ki se je prav nič ne sramujejo) pa se zaključi tisti dan, ko patriarha Wolfganga (Grant Bowler), ki v življenju še ni srečal zaklenjenih vrat, ki jih s svojo spretnostjo ne bi zmogel odpreti, obsodijo na štiri leta zaporne kazni. Soproga Cheryl (Robyn Malcolm) ima vsega dovolj. Družina se bo odrekla kriminalu in zaživela pošteno, se odloči. Vendar pa, se bodo Westovi zmogli ogibati kršenju zakona? Težko je namreč biti svetnik, če ti po žilah teče kri grešnika. A Cheryl vztraja. Je praktična ženska, izjemno skrbna, a zna, če je treba, tudi udariti po mizi. Rada je videti lepa, verjame v družinske vrednote, zaveda se pomembnosti rednega čiščenja preprog in dobrodejnih učinkov aromaterapije. Dvojčka Van in Jethro (Antony Starr), Pascalle (Siobhan Marshall) in Loretta (Antonia Prebble) so njuni otroci. V družini pa ima svojo besedo mestoma tudi Ted (Frank Whitten), Wolfov oče. 

Čeprav si Cheryl na vse kriplje prizadeva, da bi tudi v praksi zaživele ideje poštenega življenja, s katerimi je odrasla ona, ostali člani družine nimajo namena z ustaljene poti »skreniti« zlahka. A mati bo naredila, kar mora. Če to pomeni, da si bo našla (pošteno) službo, si jo pač bo. S prijateljico Kasey celo ustanovita podjetje za prodajo spodnjega perila. 

Ustvarjalka serije Rachel Lang o Nezaslišanem bogastvu pravi, da predstavlja »na glavo obrnjeno zgodbo z moralnim naukom, predvsem pa pripoved o ženski, ki želi svojo družino spraviti na prava pota«. Nezaslišano bogastvo ostaja ne samo ena najbolj uspešnih, temveč tudi najdlje trajajoča novozelandska serija.