Obožuje šefa …

Po scenariju je kriminalistka, ki jo Anna Blomeier igra v seriji Kriminalist, ki je čez teden ob 20. uri na sporedu na TV3, tipična predstavnica generacije , saj v vsako preiskavo vnese svojo perspektivo. »A njen šef Schumann je vseeno njen guru in ga zelo obožuje, čeprav zna to dobro skriti,« pravi Anna. S podobnimi besedami bi opisala Christiana Berkla, ki ga igra Schumanna »Že na avdiciji sem doživela zvezdniški šok. Tega sploh ne bi mogla drugače opisati. Nenadoma sem ugotovila, da bom njegova soigralka!« Christian je po njenih besedah izjemno prijeten sodelavec: »Velik zvezdnik je, pa se sploh ne obnaša tako.«

Ko je dobila vlogo, je 41-letno igralko, ki je s svojo mladostno pojavo še vedno videti kot študentka, predvsem skrbelo, ali bo zvestim gledalcem serije všeč. O tem, da ji bo prinesla večjo prepoznavnost, sploh ni razmišljala. Če že o čem, se je med snemanjem Kriminalista pogosto vprašala: Le kako mi je uspelo priti v tako priljubljeno serijo?

S Kriminalistom je prvič stopila pred televizijske kamere. Rojena je v Konstanzu, kjer je tudi odraščala. Že zgodaj je vedela, da želi postati igralka. Po končani igralski šoli v Hannovru je pristala neposredno v gledališču v Hamburgu,  pozneje pa v Leipzigu in Berlinu. Čeprav se je spogledovala tudi s filmom, med drugim je posnela Rekvijem, se vseskozi rada vrača v gledališče in sebe opiše kot perfekcionistko. Njena sanjska predstava, razkrije, bi bila Kralj Lear »oziroma nekaj, v čemer bi odigrala res nekaj nepozabnega, nekaj, s čimer bi resnično lahko pokazala vse, kar znam, in bi se dokopala do najskrivnejših kotičkov svoje duše.« Če bi primerjala televizijo in gledališče, pravi: »V gledališču slikaš s čopičem na platno, na televiziji ustvarjaš risbo s svinčnikom.« Zato si je ves čas nastopanja v Kriminalist prizadevala, da bi tudi njen, čeprav stranski lik, dobil določeno globino, kar ji vsekakor dobro uspeva.

Anna Blomeier v seriji Kriminalist, ki je čez teden ob 20. uri na sporedu na TV3, igra Esther Rubens, tipično predstavnico Y generacije.