V resnici se rad smeje

»V resničnem življenju mi oseba, kakršna je Vohljač, ne bi bila všeč,« pravi estonskih igralec Kirill Käro o svojem naslovnem liku v seriji, ki je ob četrtekih ob 20.50 uri na sporedu TV 3 in je izjemno priljubljena tudi izven Ukrajine, kjer jo snemajo. Kirill je zelo čustven človek in najtežja stvar pri upodabljanju Vohljača mu je, da se ta nikoli ne smeji.

Igralec je postal po naključju. Hotel je, tako kot oče, postati mornar, a dobil priložnost za vpis na igralsko šolo v Moskvi. Z očetom, ki je bil velik ljubitelj predvsem gledališke igre, sta šla stavit, da bo na avdiciji za sprejem v šolo pogrnil. »Oče mi je tako pravzaprav spremenil življenje.« Kajti avdicijo je uspešno prestal.

Diplomiral je konec devetdesetih, ko so imeli države nekdanje Sovjetske zveze hude gospodarske težave. Kot začetniku mu v Ukrajini, kamor je odšel po koncu študija, ni bilo lahko. Vseeno mu je uspelo dobiti delo v gledališču, a želel je več. Zato se je vrnil v Moskvo. Delni razlog za to je bila tudi želja njegovega dekleta Julije, da bi študirala fotografijo.

Z najdražjo Julijo danes živita na robu Moskve, nekje, kot sam pojasni, med borovci, kamor pobegne od mestnega vrveža. Zaradi dela veliko potuje, zlasti v Latvijo in Ukrajino, »pa tudi za rodno Estonijo ne bi rekel, da sem jo zapustil, saj se tja pogosto vračam. Moji starši še vedno žive vLasnamäeju (sam se je rodil v Talinu), in ko predvajajo moje filme, vsi pridejo na njihovo dvorišče in se pogovarjajo z njimi.« Kljub priljubljenosti je vesel, da ga ljudje ne oblegajo  na vsakem koraku, in lahko na primer nemoteno nakupuje. »V Talinu je moj prijatelj, gledališki igralec Ilya Nartova, tako ali tako bolj priljubljen od mene. Na ulici ga večkrat prosijo za podpis.«