Začela se je 3. sezona izvrstne serije Mladi zdravniki na preizkušnji

Ta teden se je začela na TV3 tretja sezona izvrstne, napete, zabavne in romantične serije Mladi zdravniki na preizkušnji! Začetek je zelo napet, saj je naš glavni junak Dr. Niklas Ahrend hudo poškodovan … No, zdaj že vemo, da si je rešil ne samo življenje, pač pa tudi noge in da bo tudi v novi sezoni reševal življenja pacientov. Ob pomoči svojih mladih specializantov, seveda.

V prejšnjih sezonah so se zdravniki malo premešali, v tej sezoni pa ostaja zmagovalna ekipa bolj ali manj nespremenjena. Dr. Niklas je še vedno v ospredju. Ta ugledni in briljantni, a tudi impulzivni zdravnik, ki se ne boji soočiti z drugim mnenjem, je po napaki starejšega kolega, zaradi katere je skoraj izgubil službo, še bolj suveren na svojem mestu in rad opravlja mentorstvo mladih stažistov. Njegovo ljubezensko življenje je še kar zapleteno, najbolj pa trpi, ker zaradi zahtevne službe premalo časa preživi s svojim sinom, ki živi pri nekdanji partnerki in njenemu možu.

ARD PROGRAMMDIREKTION, 16.09.2014: Drehstart für die neue Vorabend-Weekly "In aller Freundschaft - Die jungen Ärzte"
Gute Nachrichten für die Fans von „In aller Freundschaft“: Die ARD-Erfolgsserie bekommt Nachwuchs! Dr. Niklas Ahrend (Roy Peter Link) wagt einen Neubeginn und mit seinem Wechsel an das Johannes-Thal-Klinikum in Erfurt beginnt die neue Vorabend-Weekly „In aller Freundschaft – Die jungen Ärzte“. Am 16. September 2014 starten in der thüringischen Landeshauptstadt die Dreharbeiten für 42 Folgen der Serie. (s. auch ausführliche Pressemitteilung von heute.)
v.l.n.re., vorne: Julia Berger (Mirka Pigulla), Chefärztin Prof. Dr. Patzelt (Marijam Agischewa), Dr. Niklas Ahrend (Roy Peter Link), Dr. Leila Sherbaz (Sanam Afrashteh) und Annika Rösler (Paula Schramm)
v.l.n.re., hinten: Klinikleiter Wolfgang Berger (Horst Günter Marx), Elias Bähr (Stefan Ruppe), Ben Ahlbeck (Philipp Danne), Dr. Matteo Moreau (Mike Adler) und Dr. Theresa Koshka (Katharina Nesytowa)
© ARD/Tom Schulze, honorarfrei - Verwendung gemäß der AGB im engen inhaltlichen, redaktionellen Zusammenhang mit genannter ARD-Sendung und bei Nennung "Bild: ARD/Tom Schulze" (S2). ARD-Programmdirektion/Bildredaktion, Tel: 089/5900-4302, Fax: 089/550-1259, bildredaktion@DasErste.de

Šef klinike je še vedno dr. Berger, oče ene od stažistk, dr. Patzeltova pa je spet suverena kot primarijka, saj se je njena tekmica iz druge sezone dr. Ruhlandova sprijaznila s tem, da ne bo upravljala klinike. Največji nergač na kliniki je plastični kirurg dr. Matteo Moreau, ki je vodilni na svojem področju in si v kliniki ne želi tekmeca. Dr. Moreau je strah in trepet sodelavcev, pogosto pa tudi bolnikov, čeprav mu nihče ne more očitati, da ni izjemno nadarjen. Pred časom je na kliniko kot stažistka prišla njegova ljubka in prijazna polsestra Vivienne Kling, ki je njegovo prav nasprotje in ima z bratom več težav kot pa koristi …

Najbolj prijazna zdravnica je nedvomno Dr. Leyla, travmatologinja in anesteziologinja, ki se trudi pomiriti nasprotnika, kadar si skočita v lase, pa tudi sicer ima za vsakega nasvet in toplo besedo. Pred časom je bila v zvezi z najbolj čednim stažistom Benom, ki je iz premožne, a odtujene družine. Med stažisti je tudi dr. Koshka, ki skrbi za bolno babico, kadar pa ji prekipi, rada preklinja v ruskem jeziku, ki je njena materinščina. Dr. Koshka je imela pred časom afero z dr. Bergerjem, kar ji je njegova hči Julia dolgo zamerila. Zdaj se zdi, da so stare zamere pokopane in da sta dekleti spet zaveznici pri delu …

ARD IN ALLER FREUNDSCHAFT - DIE JUNGEN ÄRZTE, neue Vorabend-Weekly mit 42 Folgen, Folge 10 "Um jeden Preis", am Donnerstag (09.04.15) um 18.50 Uhr im Ersten.
Nach einem Aufklärungsgespräch mit Dr. Ahrend (Roy Peter Link, l.) sieht Magda Koshka (Gudrun Ritter, r.) Hoffnung und entscheidet sich zur Erleichterung von Theresa (Katharina Nesytowa, M.) doch für eine Behandlung ihres Tumors.
© ARD/Tom Schulze, honorarfrei - Verwendung gemäß der AGB im engen inhaltlichen, redaktionellen Zusammenhang mit genannter ARD-Sendung und bei Nennung "Bild: ARD/Tom Schulze" (S2). ARD-Programmdirektion/Bildredaktion, Tel: 089/5900-24302, Fax: 089/550-1259, bildredaktion@DasErste.de