Botas zmagal na prvi dirki F1 v Avstraliji

Po sezoni, v kateri ni uspel zmagati in po kateri so ga mnogi že odpisali, je Valtteri Botas z dominantno zmago na VN Avstralije napovedal, da bo letos resen kandidat za naslov prvaka. Še več: Mercedes je v Melbournu odnesel dvojno zmago, zgodovinska statistka pa pravi, da je v takih primerih moštvo vedno postane prvak, zmagoviti dirkač pa prvak na koncu sezone. Bo torej tudi letos tako?

Seveda se s tem niti slučajno ne strinja Lewis Hamilton, pa tudi Max Verstappen in Sebastian Vettel ne. Prav slednji je lani zmagal na VN Bahraina, ki bo na sporedu 31. marca. Lani je Vettel le za nekaj desetink ugnal prav Bottasa in tudi letos si lahko obetamo izjemno tesen boj za vrh - še posebej, ker je tudi Red Bull s Hondinim motorjem očitno izredno konkurenčen.

Nič manj napeto ne bo v boju za nižja mesta: Haas, Renault, Racing Point, Alfa in tudi McLaren so v Avstraliji dokazali, da imajo zelo izenačene dirkalnike, podobno pa velja tudi za Toro Rosso.

In še ena pomembna novost za gledalce F1 na TV3: od VN Bahraina naprej bomo nedeljski program F začeli že uro pred dirko, s studijsko oddajo, ki jo bo vodila Katarina Jurkovič.