Klepet ob kavi ta teden med drugim razkriva, kako se izogniti bolezni

Tudi ta teden boste v oddaji Klepet ob kavi izvedeli veliko zanimivih in koristnih stvari.

PONEDELJEK

Učinkovitost aktivnih kisikovih spojin je dokazana in podprta s stotinami kliničnih raziskav in izkušnjami strokovnjakov povsod po svetu, v tokratni oddaji pa predstavljamo edino znano formulacijo z aktivnim kisikom v Evropi, ki je certificirana in dokazano učinkovita pri preprečevanju napredovanja parodontalne bolezni in odpravljanju drugih težav v ustni votlini. Za konec bomo spregovorili tudi o nezanemarljivi povezavi med črevesjem in jetri ter izdali protokol ODU – če bi ga izvajali dvakrat letno, bi se skoraj z gotovostjo izognili boleznim!

TOREK

V tokratni oddaji Rudi Javh predstavi alternativo običajnim izdelkom s podaljšanim rokom trajanja – liofilizirano sadje, ki je po okusu, obliki, barvi in hranilnih lastnostih primerljivo svežemu sadju, obenem pa ne zahteva shranjevanja pod posebnimi pogoji. Nadaljujemo s preprostim testom, ki nam bo pomagal uvideti, kakšen odnos imamo do denarja (in posledično, zakaj se nam morda izmika finančno obilje), za konec pa nekaj besed namenimo tudi najbolj zaželeni sposobnosti telesa – zmožnosti adaptacije.

SREDA

Napoved “roboti bodo delali namesto nas” že postaja resničnost – tudi pri delu zunaj! Vsi, ki imate svojo zelenico ali travnike, boste zagotovo potrdili, da zna biti košnja trave spomladi in še zlasti poleti prav nadležno opravilo … O tem, kako si lahko delo olajšate z izbiro ustrezne robotske kosilnice, se je z nami pogovarjal Goce Tasev. V nadaljevanju oddaje pa zaupamo tudi najbolj splošna priporočila, kaj uživati in delati v tem letnem času, da bi pregnali spomladansko utrujenost, težave s kožo, alergije, pospešeno izpadanje las, bolečine in druge tegobe ter učinkovito pripravili telo na prihajajoče poletje.

ČETRTEK

Ljudje imamo različne predstave o tem, kakšno naj bi bilo popolno telo. Enim so všeč suhe postave, drugi imajo radi obline … V osnovi pa je popolno telo takšno, ki ni po idealnih merah, ampak takšno, v katerem se mi počutimo popolno. Kako lahko ljudje dosežemo popolno telo z metodo Theta Rhythm, nam je zaupala Edita Tomić. V drugem delu oddaje pa delimo napotke, kako lahko obdobje menopavze naredimo bolj znosno – čemu je dobro, da se v tem obdobju izogibamo, kakšno hrano bi bilo dobro vključiti ter kako bodo ženski v obdobju transformacije pomagali adaptogeni rejši, levja griva in astragalus?

PETEK

Polagati vse upe v svojega otroka in vso svojo srečo pripisovati vlogi mame se sliši kot nekaj lepega, požrtvovalnega, ljubečega … Ampak kako problematični lahko postanejo odnosi, če je naš edini smisel v življenju biti mama? O predstavah v zvezi z materinstvom smo se pogovarjali s Sanjo Rozman. V nadaljevanju oddaje bo Ajda Strnad zaupala, kako s tremi preprostimi namazi, ki so pripravljeni v par minutkah, zanesljivo preženete spomladansko utrujenost, za konec pa še nekaj besed o kočljivi temi, ki je problem več kot 90 % ljudi sodobnega sveta – parazitih!