Klepet ob kavi tudi ta teden poln zanimivih vsebin

Ekipa oddaje Klepet ob kavi je za ta teden pripravila polno zanimivih vsebin.

PONEDELJEK

Bogati ljudje so slabi, denar pokvari ljudi, ne zapravljaj, varčuj za slabe dni, vsi bogataši so do denarja prišli na nepošten način, če želiš veliko zaslužiti, moraš veliko delati … To je zgolj nekaj od najbolj omejujočih prepričanj o denarju, ki nam onemogočajo živeti v pravem obilju. Kako s preprostim testom prepoznamo, ali imamo zdrava ali nezdrava prepričanja od denarju, bomo ugotavljali s Karolino Jovanosko, nato si bomo postavili osem vprašanj, ki nam bodo v pomoč pri delanju rezov in sprememb v življenju, za konec pa še ključni napotki za predpoletno misijo "bikini 2022".

TOREK

V sklopu rubrike Hipokratova kuhinja bomo z Nadižo Pleško pripravljali smuti za več energije in bolj jasne misli, Uroš Zorko v nadaljevanju predstavi perspektivno rastlino – miskantus, Urška Loncnar upokojencem razkrije 3 temeljne napake in 3 rešitve, s katerimi bodo okrepili zdravje in dobro počutje, za konec pa izdamo še 13 znakov, ki kažejo na težave z jetri.

SREDA

V tokratni oddaji gostimo bivšo županjo Viktorijo Potočnik, ki se je kot (zdaj nekdanja) direktorica Pionirskega doma znašla med samimi umetniki. Zaupala nam je, kako sama dojema umetnost kot eno pomembnih komponent za več sreče v življenju, za konec pa pojasnimo tudi, s kakšno kuro bi morali podpreti telo vsaj dvakrat letno (zagotovo pa v času jeter, torej spomladi).

ČETRTEK

Menopavza ne pomeni, da se bo kvaliteta življenja nujno zmanjšala! Še več – ko ženska vstopi v menopavzo, postane zdravilka. To je njena druga pomlad oz. zlata transformacija. Menopavzo sicer večinoma spremljajo določene fiziološke spremembe (“valunge”, bolečine, osteoporoza, megla v glavi, motnje spanja, nabiranje kilogramov, suha nožnica, potrtost …), ki pa jih lahko s celostnim pristopom popolnoma odpravimo. Kakšno hrano in navade bi bilo dobro vključiti ter kako bodo ženski v obdobju transformacije pomagali adaptogeni rejši, levja griva in astragalus?

PETEK

V tokratni oddaji gostimo Sanjo Nartnik, ki je delila svojo zgodbo o tem, kako je odpravila dolgoletne motnje hranjenja s t. i. intuitivnim prehranjevanjem, sledi vodnik po najpogostejših zdravstvenih težavah, ki jih lahko rešimo v svoji kuhinji, za konec pa postrežemo s presenetljivimi dejstvi o klorofilu. Kateri telesni procesi se uravnovesijo, ko vase vnesemo dovolj kvalitetne “zelene moči”? Ne zamudite!