Ta teden v oddaji Klepet ob kavi

Vsi tisti, ki gledate oddajo že dlje časa, veste, da vsak mesec govorijo tudi o zdravju meseca oziroma organu, kateremu posamezni mesec posvečamo več pozornosti. April je čas za čiščenje, za pospravljanje po našem telesu. Jetra pa so tista, ki jih je potrebno razstrupiti. Ko osvobodimo jetra spomladi, smo zmagali, tako na fizičnem kot tudi psihičnem počutju. O tem je bilo govora že v ponedeljski oddaji, zagotovo pa bo tudi sicer v tem mesecu veliko poudarka na to temo.

TOREK

Pot spoznavanja sebe in razvoj svojih potencialov je neprecenljiv proces. Začne se lahko s preprosto potrebo iskanja reševanja zdravstvenih težav. Tako se je začela njena pot. Pot Aleksandre Debevc. V nadaljevanju oddaje pa več o bolečini in o tem kako jo blažiti. Obstaja naraven način? Seveda. Nekaj akupresurnih točk bo pokazala Jasmina Kandorfer, za zaključek pa spregovorila o najmočnejšem naravnem blažilcu bolečin Kurkuminu.

SREDA

Kaj je akrojoga? Izjemno zanimiva vadba, ki poteka v parih. Današnja gosta bosta pokazala 3 vaje, za katere ste vabljeni, da jih z nami naredite tudi vi, doma, pred ekrani. Če smo tokratno oddajo začeli dinamično, z vadbo, pa bomo v stilu zdravega tudi nadaljevali. Kako? S fulvično kislino. Kaj to je, in zakaj bi jo morali uživati? Za konec pa bo Blaž Berlec povedal nekaj več o modri svetlobi in kako vpliva na naše zdravje. Kakšno svetlobo bi morali imeti pred spanjem?

ČETRTEK

Kaj je skupni imenovalec za prebavo, jetra in holesterol? Vnetja. Tiha vnetja so tista, ki v telesu naredijo največ škode, a jih velikokrat niti ne zaznamo. S čim si lahko pomagamo? Ker pa je na pohodu sezona viroz in drugih bolezenskih stanj, pa je dobro, da si pomagamo. S čim? Jasmina Kandorfer in Neža bosta nekaj besed namenili D- vitaminu, ki je ključen pri dobri podpori imunskega sistema.

PETEK

Navade, prehrana in dopolnila so trije pomembni stebri našega zdravja. Danes bomo govorili o vseh treh. Za prehrano bomo pripravili zdravo vegansko potico. Pred vrati je namreč velika noč, ko se pogostokrat pregrešimo pri prehrani. Pri dopolnilih pa bomo izpostavili formulo za jetra in črevo, saj so jetra skladišče vseh vitaminov in mineralov. Če imamo jetra polna in nasičena, potem tudi naše zdravje ni takšno kot bi moralo biti. Ne na fizični niti na mentalni ravni.

SOBOTA

Vsi tisti, ki gledate oddajo že dlje časa potem veste, da vsak mesec govorimo tudi o zdravju meseca oziroma organu, kateremu posamezni mesec posvečamo več pozornosti. In tudi v tokratni oddaji bo tako. April je čas za čiščenje, za pospravljanje po našem telesu. Jetra pa so tista, ki jih je potrebno razstrupiti. Ko osvobodimo jetra spomladi, smo zmagali, tako na fizičnem kot tudi psihičnem počutju.

NEDELJA

Bi si radi podaljšali poletje? POtem morate ostati v družbi Jasmine Kandorfer, ki vam bo predstavila program duhovnih počitnic v Egiptu oktobra. Medtem ko je pri nas takrat že hladno in odpada listje, pa se v Egiptu plava in sonči. Kaj vse vas čaka, če se pridružite ekipi klepet ob kavi na jesenskih počitnicah? Bo pa v tokratni oddaji Jasmina Kandorfer govorila tudi o organu, ki ga moramo v mesecu aprilu še posebej negovati. In kateri je?