Ta teden v oddaji Klepet ob kavi

V tem tednu boste v oddaji Klepet ob kavi izvedeli kup pomembnih informacij, da boste tudi jeseni zdravi in polni energije.

PONEDELJEK

Vitamin D je v jesenskih mesecih, ko ni več zadostna količina sonc, in ta ni pod pravim kotom, ključen pri vzpostavljanju imunskega sistema. Zato so klepetovi strokovnjaki pripravili posebno akcijo. Kakšno? Poglejte v oddaji.

V nadaljevanju pa tudi o raki, ki žal prizadane vedno večje število ljudi. Zato so klepetovi strokovanjaki pripravili brezplačen priročnik, ki vam lahko pomaga pri tej bolezni. Sprva nas ob diagnozi vedno preplavi strah. A kako ta strah spreobrniti v boj?

TOREK

Imate težave z bolečinami v hrbtu? V naši oddaji bo tokrat izumitelj Blaž Bertoncelj, ki bo predstavil prav posebno desko za vse, ki imate težave s hrbtom.

V nadaljevanju pa dr. Urško Videmšek o tem, kaj narediti, ko smo zabuhli in zatečeni. Skrivnost se skriva v minerali in absorbciji le teh.

Za konec pa še nekaj, kar nam lahko pomaga tudi pri imunskem sistemu in prebavi.

SREDA

V tokratno oddajo pa prihaja Sončar, avtorica knjig o samooskrbi in velika poznavalka vrtnarjenja. Kakšne nasvete nam bo dala?

Naravo bi morali poslušati in jo spoštovati, tudi ko gre za rastline, ki imajo prav posebno moč. Tokrat bomo spoznali adaptogene rastline, ki nam pomagajo pri menopavzi. kar 20% žensk ima precej težke simptome menopavze, ki pa jih lahko s holističnim pristopom povsem odpravimo.

ČETRTEK

Zakaj so odrasli in otroci obsedeni s pomfrijem in drugim cvrtjem? To bo enkrat za vselej obrazložila dr. Urška Videmšek. Kako lahko razstrupimo telo ob takšni hrani, pa v nadaljevanju. Alge so namreč živilo prihodnosti in prav je, da jim posvetimo dovolj pozornosti.

Za konec pa še nekaj o mikrobiomu, ki je še vedno preveč spregledan organ.

PETEK

Sladkor je "bela" smrt, so rekli včasih. In res je. Zato bomo tokrat v oddaji podali odlično alternativo sokovom, polnim dodanega sladkorja. kaj lahko ponudite tako otrokom, kot tudi odraslim?

Premalo pa se zavedamo tudi, kako pomemben je zrak, ki ga dihamo vsak dan. Največja težava pa je, da se največkrat s slabim zrakom in toksini v njem zastrupljamo kar v domačem okolju. Kakšne so naše možnosti, da se temu izognemo ali pa vsaj omilimo?

SOBOTA

Sladkor je "bela" smrt, so rekli včasih. In res je. Zato bomo tokrat v oddaji podali odlično alternativo sokovom, polnim dodanega sladkorja. kaj lahko ponudite tako otrokom, kot tudi odraslim?
Premalo pa se zavedamo tudi, kako pomemben je zrak, ki ga dihamo vsak dan. Največja težava pa je, da se največkrat s slabim zrakom in toksini v njem zastrupljamo kar v domačem okolju in kako vemo, ali dihamo pravilno ali ne?

NEDELJA

Spet je nov mesec in čas za energije meseca oktobra. Kaj nam prinaša prvi pravi jesenski mesec? Lili Sorum pravi, da je najbolj težek datum 10.10. Dušan Doblanovič pa napoveduje kar nekaj precej težkih dni in oktober poln mrkov.

V jesenskem času pa moramo poskrbeti tudi za naše zdravje, za naš imunski sistem. Kako s prehrano, navadami in dopolnili doseči odpornost, da ne bomo ob prvem kašlju zboleli?