Vremenarki, ki obožujeta vročino

Na TV3 od poletja dalje mladi študentki Ines Korošec in Monika Zorčič napovedujeta vreme. Zato smo ju v kratkem pogovoru med drugim vprašali tudi o tem, kakšno vreme imata sicer najraje.

Kakšno vreme imata najraje?

Ines: Najraje imam poletje in visoke temperature – o tem ni dvoma. Zato bi rada živela nekje, kjer temperature ne padejo pod 25 stopinj Celzija. Moram pa priznati, da mi včasih ustreza deževno vreme, saj si takrat vzamem čas za lenarjenje.

Monika: Tudi meni so najljubši vroči poletni dnevi, čeprav imam prav tako rada zimske dni kadar posije sonce. Samo da je sonce, pa sem srečna!

Sta kdaj občutili, da sta v času zimske sivine bolj depresivni kot ob sončnih dneh?

Ines: Hmm, nikoli nisem razmišljala o tem. Ampak če sedaj pogledam nazaj, sem prepričana, da se najdejo dnevi, kjer sem hitreje postala slabše volje pri določeni situaciji v času zime, kot v času poletnih dni.

Monika: Ob sivih dneh nisem depresivna, ampak je to vreme super za počitek in gledanje filmov ob kakavu.

Kako sta na ekranu všeč domačim? Kakšni so komentarji?

Ines: Vsi so precej navdušeni. Od vaj in potem do dejanskega začetka predvajanja moje oddaje na televiziji je preteklo kar nekaj časa. Takrat sem neprestano poslušala vprašanja kot so: kdaj bom začela, ali že snemaš, ali me lahko na koncu oddaje omeniš … Veliko sorodnikov mi je reklo, da sem na televiziji drugačna – še vedno se odločam ali je to dobro ali slabo. (smeh)

Monika: Meni pravijo, da izgledam super in se pred kamero odlično znajdem.

Kje se vidita čez deset let?

Ines: Če se bodo uresničile moje želje, bom živela nekje ob morju in počela, kar me veseli. Morda se bo to, kar si trenutno želim, do tedaj spremenilo, zato ne morem konkretno povedati, kaj bom počela.

Monika: Res je, želje se znajo spremeniti. Sama sem se pred pol leta še videla v varnostni industriji, kar me še vedno veseli, ampak se pustim presenetiti, kam me bo življenje popeljalo.