Vse o pošastni materi …

To soboto, 16. maja ob 22.30 boste na TV3 lahko gledali film, ki je posnet po resničnih dogodkih. Gre za nepojmljivo zlorabo nasilne matere štirih otrok, ki je prikazana skozi oči njenega otroka. Pekel, ki ga zaznamuje izkrivljeno versko prepričanje matere.

Film Prizadeti delno temelji na resničnih dogodkih o zločinki Theresi Knorr, danes 73-letni Američanki, obsojeni zaradi zlorabljanja in umorov dveh od svojih šestih otrok. Otroke je zlorabljala na številne načine: pretepala jih je, jih prisilno hranila, na njih ugašala cigarete in metala nože v njih, jih prisila, da so drug drugega držali k tlom, medtem ko jih je tepla. Nekoč je najmlajši hčerki Terry uperila pištolo v glavo. Najbolj je zlorabljala starejši hčerki, Suesan in Sheilo, predvsem zato, ker sta se razvijali v lepotici, sama pa se je starala in redila. Prepričana je bila tudi, da je njen četrti mož Chet Harris Suesan spremenil v čarovnico. Suean in Sheilo, ki ju je silila celo v prostitucijo, je nazadnje umorila in prav zaradi njunih umorov so jo končno aretirali. Obsojena je na dve zaporedni dosmrtni kazni in se nahaja v kalifornijskem ženskem zaporu.

O njenih umorih so posneli že več dokumentarcev, v igranem filmu pa Leslie Easterbrook igra versko blazno mamo, ki zlorablja svoje otroke.