Zanimive debate v Novem faktorju ta konec tedna

Za ta konec tedna voditelj oddaje Nov faktor Iztok Gartner pripravlja zanimive debate.

V petek ob 19.15 se bo spomnil domače glasbene legende. 5. decembra je namreč visoko nad oblake odšel genialni Tadej "Dejvi" Hrušovar, avtor neštetih uspešnic in ustanovni član legendarnih skupin Bele vrane in Pepel in kri.Iztok Gartner bo o njegovem delu in življenju debatiral z dvema izjemnima gospodoma, ki sta ga zelo dobro poznala in z njim vrsto leto sodelovala. Prvi je Vojko Sfiligoj, svetovni prvak skupine Don Juan in seveda dolgoletni član skupine Pepel in kri. Drugi pa Vinko Šimek, svetovni prvak humorja in voditelj oddaje Pop Delavnica, ki jo je seveda ustvarjal skupaj z Dejvijem. Lepa in nostalgična oddaja bo.

86 letna Sophia Loren, ikona svetovnega filma in seks simbol za vse večne čase, je nazaj z novim filmom. Oddaja o njeni karieri in življenju in seveda njenem odnosu s predsednikom Titom, ki mu je kuhala na Brionih, bo na sporedu v soboto. Iztok bo s komentatorjema antropologinjo Jerco Legan Cvikl in glasbenim urednikom Jurijem Ban Hudohmetom govoril tudi o škandalu Zlatka Čordića. Je v imenu demokracije dovoljeno vse, so mu status umetnika vzeli po krivici, zakaj sploh protestira proti ukrepom in sedanji vladi.

Pred kratkim je minilo 40 let od smrti Johna Lennona, ikoničnega glasbenika, mirovnika in člana skupine The Beatles, ki ga je ustrelil psihopatski oboževalec. V nedeljo bo zato na sporedu debata o delu in življenju Johna Lennona in obsedenih oboževalcih, ki postanejo nevarni za zvezdnika. Eden takšnih je bil tudi mladenič, ki je streljal na predsednika Reagana, da bi ga opazila igralka Jodie Foster. Komentatja bosta Vili Resnik in Jurij Ban Hudohmet.