Zlati ključi: Novo mesto

Ste vedeli, da je voditeljica oddaje Ingrid Ulaga na Novo mesto, ki ga bo raziskovala ta teden, tudi osebno navezana? Tam namreč živijo njeni sorodniki, zato ima od tam veliko lepih spominov iz otroštva. Ampak osebne spomine je voditeljica tokrat dala na stran in mesto, kjer je doma cviček, raziskala še malo drugače …

V oddaji boste najprej izvedeli nekaj več o mestu, ki mu pravijo tudi mesto situl, saj je na tem območju cel kup teh spomenikov, ki pričajo o življenju halštatskih prebivalcev Novega mesta. v mestu so tudi zelo lepo urejene kolesarske poti, ki jih je voditeljica tudi sama preizkusila in se med drugim zapeljala do mestne plaže, ki je poleti vedno dobro obiskana. Mnogi pa so radi na vodi še bolj aktivni, kar omogočajo supi, čolni ali kanuji, ki si jih lahko izposodite. Novo mesto ima res veliko vode, zato ne preseneča, da imajo v turistični ponudbi veliko aktivnosti ob in na vodah.

V ponedeljkovi oddaji se bo Ingrid posvetila predvsem športnim aktivnostim, druga oddaja bo posvečena kulinariki in turistični ponudbi, pri kateri bo posebej izpostavila zidanice. Sredina oddaja pa bo posvečena Otočcu - izjemno atraktivni turistični lokaciji, ki tudi še sodi v novomeško občino.