Ta teden v oddaji Klepet ob kavi

11.12.

Ni potrebno, da je december poln slabih navad in nepremišljenih odločitev. Tokratni december je lahko z našo pomočjo drugačen. Za začetek bo Jasmina Kandorfer povedala, kakšne so zdrave navade meseca decembra, s katerimi si naberemo moči za celo leto. V nadaljevanju bosta z Nežo Marolt predstavili najboljše ideje za praznična darila, ki vam pomagajo, da bodo vaši letošnji nakupi premišljeni in usmerjeni v zdravje najbljižjih.

12.12

Danes živimo v času, ko je vsega preveč. Preveč hrane, preveč stresa, preveč slabih navad ... Zato ni čudno, da se soočamo tudi s preveč kisline, pojemo preveč sladkorja in imamo preveč holesterola. Kako si pomagamo, da bi to “preveč” spremenili v zdrave navade in zdrav način življenja? Kaj sploh je zdrav način življenja in kako spremeniti našo prehrano in navade, bo povedala Marija Ana Kolman. V nadaljevanju pa pogledamo malo globlje v naše telo in sicer v kosti in sklepe. Kaj naredimo, da nam bodo dolgo služili?

13.12

Moda nizkih nogavic in hlač z nizkim pasom je mimo. V zimskem času moramo ženske poskrbeti za toploto. Predvsem toploto nog, ker če so noge tople, nas tudi v telo ne bo zeblo. Ledvice ljubijo toploto in ledvice so v tem času po tradicionalni kitajski medicini najbolj pomemben organ. Kakšna je pravilna hrana, kakšne navade in tudi dopolnila v tem času lahko uživate in uporabljate? V nadaljevanju se nam bo pridužil Bogdan Mak.

14.12

Takšna je današnja statistika:

Če si povprečno zdrav, imaš danes:
23 % možnosti, da umreš zaradi srčne bolezni;
25 % možnosti za diabetes;
10 % možnosti za Alzheimerjevo bolezen;
40 % možnost za diagnozo rak in 20 % možnost, da je to vzrok tvoje smrti.
To so štirje ubijalci sodobnega človeka: srčna bolezen, diabetes, Alzheimer in rak. Ali lahko to preprečimo? Da ne bo vse tako črno in prepredeno s statistiko, vam v nadaljevanju predstavimo tudi rešitve.

15.12

Tokrat predstavljamo Suzano Vitti, direktorico klinike na Cipru, ki jo je obiskala tudi Jasmina Kandorfer. Klinika na Cipru ponuja celosten pristop k zdravljenju in nima osnovnega paketa, saj se paket prilagaja glede na potrebe pacienta. Suzana je povedala, da danes večino ljudi pride k njim zaradi borelije in postcovidnega zdravljenja. Na kakšen način izgleda zdravljenje in kako lahko pomaga vam? V nadaljevanju pa vampredstavimo še nekaj hitrih nasvetov za letošnje obdarovanje.

16.12

Fotobiostimulacija je terapija, za katero stoji več kot 50 000 študij, ki klinično dokazujejo pozitivne učinke. Gre za preprosto tehniko, ki so jo uporabljali že pred 7000 leti. Neža Marolt je spregovorila o tem, kako pomembna je rdeča svetloba za naše zdravje, saj prodre zares globoko, vse do kosti. Najbolje je, da jo lahko izvajate v udobju vašega doma. Za kaj vse bi morali uporabljati terapijo z rdečo svetlobo?

17.12

Verjetno se večkrat vprašate, kakšno bi bilo idealno darilo za žensko? Zato bo današnja oddaja namenjena točno temu. Kaj podariti ženski, da ji pokažemo, da smo vložili nek čas in da nam ni vseeno. Tudi v nadaljevanju oddaje bomo govorili o darilih. Ste vedeli, da v decembru za darila povprečen Slovenec zapravi več kot 300 eur? A večja težava je, da v poplavi vseh daril in hitremu tempu življenja izberemo nekaj brez, da bi v to vložili nek trudna hitro. Prisluhnite in si oglejte oddajo, mogoče pa dobite kakšno zares dobro idejo.